2013/08/10
Sárgabarackos tejespite (clafoutis)
Hozzávalók:
2 tojás
2,5 dl tej
1 evőkanálnyi olvasztott vaj
7 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
8-10 kisebb sárgabarack (fagyasztott-felezett vagy befőtt is jó)
Egy kisebb pite vagy (szilikon) sütőformát kirakunk félbevágott sárgabarackokkal úgy, hogy a gyümölcs vágott fele legyen felül. Megszórjuk egy kevés cukorral.
A hozzávalókat csomómentesre kikeverjük és ráöntjük a barackokra.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (nálam gáz, 5-ös fokozat) kb. 40 percig sütjük.
(Ha szilikon formát használunk, azt először helyezzük egy sütőlapra, vagy kisebb tepsibe, úgy töltsük meg és a sütőlappal együtt tegyük a sütőbe, különben összeborul a tésztánk)
Langyosra hűtve szeleteljük.
Ízlés szerint porcukorral is megszórhatjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon nagyon jól néz ki!!:)
VálaszTörlésEz is pótlás vagy most készült és Te sem tudtad megállni, hogy ne süss a meleg ellenére is? :P
De milyen "durva", hogy egyszerre posztoltunk mind a ketten egy clafoutist:)
Még ez is pótlás, mintegy 3 hete, lekvárfőzéskor készült :)
VálaszTörlésÉpp felraktam, mikor a blogajánlóban megláttam a tiédet - szerintem is pont egyszerre raktuk ki a tejpitéket :D