2013/06/23

Rózsika "fehér lúdláb" sütije

8 tojásból piskótát készítünk:
a 8 tojássárgáját habosra keverjük 10 dkg kristálycukorral, a 8 tojás fehérjét kemény habbá verjük szintén 10 dkg kristálycukorral. 20 dkg liszbe keverünk fél csomag sütőport.
A cukros tojássárgához keverjük a habot, majd adagonként a a sütőporos lisztet. 
Nagyméretű, kikent tepsiben megsütjük.

Krém:
3 dl tejet, szűk 3 evőkanál lisztet, kevés vanília ízű pudingport és 2 kanál cukrot összefőzünk.
25 dkg Rámát 25 dkg porcukorral és kevés rumaromával habosra keverünk.
Ha a főzött krém teljesen kihűlt, összedolgozzuk a margarinos krémmel.

Összeállítás:
a piskótára kenjük a krémet, tetejére fejtett meggyet szórunk és bevonjuk olvasztott csokival (tortabevonó, nyuszi vagy télapó figura)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése