Hozzávalók:
50 dkg liszt (fele rétes, fele sima, de a legjobb, ha az egész félfogós)
1 cs sütőpor
1 kocka Ráma vagy Liga margarin
1 egész tojás + 1 tojássárgája
2 evőkanál cukor
pár evőkanál tejföl
csipet só a lisztbe
zsemlemorzsa
1 kg magozott meggy
kevés cukor és őrölt fahéj
1 tojás, vagy a maradék fehérje a lekenéshez
A sütőporos lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és összedolgozzuk a tojásokkal, cukorral, valamint annyi tejföllel, hogy könnyen formálható tésztát kapjunk. Pár órára hűtőbe tesszük, majd onnan kivéve ketté osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk és a gáztepsibe tesszük úgy, hogy oldalt legyen egy kis pereme.
Megszórjuk egy kis zsemlemorzsával és ráterítjük a cukros-fahéjas meggyet.
Rátesszük a másik kinyújtott tésztát. A széleket egy kicsit összenyomkodjuk. Tojással lekenjük (ez akár el is maradhat), villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, közepes lángon szalmasárgára sütjük. Sütési idő kb 25-30 perc.
Kockákra vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.
Ezt a vékony pitetésztát más töltelékkel (alma, túró) is készíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése