2013/06/23

Meggyes clafoutis

Clafoutis (klafuti): francia gyümölcsös tejespite, lepény, felfújtszerűség. Hagyományosan magozatlan cseresznyével készítik.


Hozzávalók:
15 dkg liszt
4 evőkanál cukor + 2 csomag vaníliás cukor
3 tojás
2,5 tej
2,5 dl tejszín

meggy
margarin a forma kikenéséhez

A tojásokat jó habosra keverjük a cukrokkal, majd belekeverjük a többi hozzávalót is.
Egy közepes méretű sütőformát kikenünk margarinnal. Kirakjuk bőven meggyel, majd ráöntjük a tésztát.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb háromnegyed óra alatt sül meg (sütő függő). Langyosan, porcukorral meghintve a legjobb. Akkor jó, ha a széle ropogós, a közepe lágy, rezgős.
Ha kihűl, kicsit megszalonnásodik, de úgy is finom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése