Hozzávalók:
12 szelet trappista vagy edámi sajt(lehet füstölt is)
5-10 dkg reszelt sajt
1 csomag aszaltszilvás Sága selyemsonka vagy 12 szelet gépsonka
pár szem aszaltszilva
2 db (10 dkg-os) tömlős sajtkrém(vagy 1 sajtkrém és 2x5 dkg vaj)
1 csészényi főtt, vegyes zöldség (pl mexikói)
1 fél db kápia paprika
1 kis szál zöldhagyma
1 kis kanál paprikakrém
4 db főtt tojás
só, bors, mustár
Előkészítjük a hozzávalókat:
A megfőtt, megtisztított tojásokat ketté vesszük. A fehérjéket apróra
vagdaljuk és sóval, borssal fűszerezve összekeverjük az egyik
krémsajttal, kevés paprikakrémmel és a főtt zöldséggel.
A sárgákat egy kávéskanálnyi
mustárral és pici sóval áttörjük, majd a másik sajtkrémmel kikeverjük.
Ebbe tesszük az apróra vágott aszalt szilvát, kápia paprikát és
zöldhagymát.
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral és elrendezzük rajta a sajtszeleteket, úgy, hogy a szélük egy picit
fedje egymást. Rászórjuk a reszelt sajtot és betesszük a forró sütőbe, de csak annyi időre, hogy épp kezdjen megpuhulni/megolvadni a sajt. Nagyon figyeljünk rá, mert ha a kelleténél tovább marad a sütőben, a sajtra nagyon ráragad a sütőpapír.
Ha épp csak megolvadt a sajt, kivesszük a sütőből és kihűtjük.
Rákenjük a tojásfehérjés-zöldséges sajtkrémet.
Elrendezzük rajta a sonkaszeleteket és picit megnyomkodjuk.
Rákenjük a másik krémet és mint a bejglit, (a sütőpapír segítségével) szorosan feltekerjük.
A tekercset folpackba csomagaljuk és pár órára hűtőbe tesszük.
Ujjnyi vastag szeletekre vágva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése