fél kg sertés vagy pulyka comb
25 dkg gomba (lehet konzerv is)
25 dkg parasztkolbász
10 dkg húsos füstölt szalonna
1 kis üveg lecsó vagy 2-3 paprika és 1-2 paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors
1 kg krumpli
Az apró kockákra vágott szalonnát kisütjük. A pörcöket kivesszük és a visszamaradt zsírban megpirítjuk a felkarikázott kolbászt. Ezt is félretesszük. A piros zsírban átsütjük a felkockázott húst, majd sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük. Kevés vizet öntünk alá és puhára pároljuk. Mielőtt megpuhulna, hozzáadjuk a gombát és a lecsót, visszatesszük bele a szalonnapörcöt és a kolbász. Az egészet készre sütjük/pároljuk.
Közben a krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk és olajban kisütjük. A kész pecsenyével összeforgatva tálaljuk. Csalamádé vagy káposztával töltött paprika illik hozzá leginkább.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése