2013/03/25

"Talpatlan" mazsolás túrótorta

Hozzávalók:
fél kg túró
3 tojás
2 kis pohár tejföl
6 ek gríz (búzadara)
5 evőkanál cukor
2 ek vaníliás pudingpor
1 csomag mazsola
1 csomag vaníliás cukor
kevés margarin és liszt

A túrót alaposan áttörjük. A tejfölt, tojást, cukrokat habosra keverjük. A grízt és a pudingport elkeverjük.
A mazsolát megmossuk. Minden hozzávalót összedolgozunk és egy margarinnal kikent, liszttel behintett kerek sütőformába öntjük. 180 fokon, kb háromnegyed óráig sütjük. Úgy szeleteljük mint a tortát és porcukorral bőven meghintve kínáljuk.
Ha a tojásfehérjéket kemény habbá verve keverjük a túrós masszába, úgy még lazább, omlósabb lesz a "tortánk". Mazsola helyett akár aszalt vörösáfonyát vagy aszalt meggyet is használhatunk, de ízlésünknek megfelelően próbálkozhatunk apróra vágott almával vagy őszibarackkal is. Ahány gyümölcs, annyiféle torta.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése