2013/03/25

Húsvéti linzer (kétszínű, narancsos)

Hozzávalók: 
40 dkg liszt
20 dkg Liga margarin
15 dkg porcukor
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja
2 evőkanál kakaó
2 tojás 
csipetnyi só
tej
a díszítéshez:
darált dióval vagy mandulával elkevert kristálycukor, 
az összeragasztáshoz:
sűrű lekvár, vagy bármely édes krém

A sütőporral elkevert lisztben elmorzsoljuk a lereszelt margarint.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a szükséges mennyiségű tejjel jól nyújtható tésztát gyúrjuk belőle.
A tésztát ketté vesszük és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaót. A két részt egyenként vékonyra kinyújtjuk és különféle formákkal kiszaggatjuk. Ha virág linzert szeretnénk, akkor a fehér tészták közepébe szúrjuk apró lyukat.
A világos kekszeket tejjel vagy tojással megkenjük, és cukros dióba mártva, míg a barna kekszeket csak natúran sütjük (előmelegített sütőben, közepes hőfokon). Vigyázzunk, könnyen sül, hamar kész lesz !
1 barna és 1 sárga kekszet lekvárral vagy krémmel összeragasztunk. 
Ezt a linzert is már napokkal Húsvét előtt elkészíthetjük.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése