Hozzávalók:
50 dkg liszt 
25 dkg főtt, áttört krumpli
fél kocka élesztő 
2 dl tej 
cukor 
só
olaj
Az átszitált
      lisztet meleg helyre tesszük, hogy átlangyosodjon.
A tej felével, egy kávéskanál
      cukorral és egy kanálka liszttel felfuttatjuk
      az élesztőt.
A héjában főtt, meghámozott, áttört, kihűtött krumplit eldolgozzuk a liszttel, 1 kávéskanál sóval, a felfuttatott       élesztővel, és a maradék tejet is hozzáadva - jó levegősre kidolgozva
      - sima tésztává dagasztjuk.
Ügyeljünk, hogy ne összegyömöszkélve, hanem  kifelé húzogatva dagasszuk a tésztát, mert csak úgy lesz jó levegős.
Ha kész, rakjuk langyos helyre egy kilisztezett tálba, takarjuk le, s hagyjuk megkelni.
Ha legalább két-háromszorosára nőtt, lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk és kb. féltenyérnyi, nagyjából egyforma darabokra vágjuk. Olajos kézzel cipóvá formáljuk a tésztadarabokat és még legalább negyed órát kelni hagyjuk. Ezután laposra húzogatjuk a lángosokat és bő, forró olajban mindkét oldalukon  pirosra sütjük.
Tejföllel, reszelt sajttal, fokhagymával ízesítve fogyasztjuk.
  
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése