2013/02/11

Fokhagymás buktik

Ez a fincsi receptet is Zsuzsika  küldte egyszer

Fokhagymás buktik

Tészta:
1 kg sima liszt
2 marék féldaraliszt
1 leveseskanál só
1 leveseskanál kristálycukor
1 dcl olaj
½  liter tej és tej a kovászhoz is
1 tojás a tésztába és 1 a lekenéshez
2 kocka élesztő /nálunk 2 x 42 g/

Töltelék:
1 margarin /Palmarin 25O g/
1O gerezd fokhagyma /lereszelve vagy lenyomva/
1 kis kanál só

A megkelt tésztát  4 részre osztjuk. Egyenként  kisodorjuk és megkenjük a töltelék ¼ részével. A tésztát szorosan feltekerjük, mint a kalácsot és és háromszögekre szeleteljük. Kizsírozott tepsibe rakjuk, megkenjük tojással  és megszórjuk köménnyel, szezám maggal, mákkal, sajttal stb.
Aranysárgára sütjük. Három nagy tepsivel van belőle. Elég ritkán kell őket rakni, hogy össze ne süljenek.
Sütés közben intenzív lesz a konyhában a fokhagyma „illat”, de a buktikon csak enyhén érződik.
Nagyon-nagyon finom még másnap is, ha marad belőle
Jó étvágyat kíván hozzá Zsuzsa!





2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon fincsi lehet,a héten kipróbálom :)

    VálaszTörlés
  2. Biztosíthatlak kedves HELENA, hogy ízleni fog. Nálunk is sor kerül rá a hétvégén, de most a tölteléket kicsit megvariálom. A tésztát fokhagymás tejföllel lekenem és felaprított sonkát és lila hagymát szórok rá :)

    VálaszTörlés