Fokhagymás buktik
Tészta:
1 kg sima liszt
2 marék féldaraliszt
1 leveseskanál só
1 leveseskanál
kristálycukor
1 dcl olaj
½ liter tej és tej a kovászhoz is
1 tojás a tésztába
és 1 a lekenéshez
2 kocka élesztő
/nálunk 2 x 42 g/
Töltelék:
1 margarin /Palmarin
25O g/
1O gerezd fokhagyma
/lereszelve vagy lenyomva/
1 kis kanál só
A megkelt
tésztát 4 részre osztjuk. Egyenként kisodorjuk és megkenjük a töltelék ¼
részével. A tésztát szorosan feltekerjük, mint a kalácsot és és háromszögekre
szeleteljük. Kizsírozott tepsibe rakjuk, megkenjük tojással és megszórjuk köménnyel, szezám maggal,
mákkal, sajttal stb.
Aranysárgára sütjük.
Három nagy tepsivel van belőle. Elég ritkán kell őket rakni, hogy össze ne
süljenek.
Sütés közben
intenzív lesz a konyhában a fokhagyma „illat”, de a buktikon csak enyhén
érződik.
Nagyon-nagyon finom még másnap is, ha marad belőle
Jó étvágyat kíván hozzá Zsuzsa!
Ez nagyon fincsi lehet,a héten kipróbálom :)
VálaszTörlésBiztosíthatlak kedves HELENA, hogy ízleni fog. Nálunk is sor kerül rá a hétvégén, de most a tölteléket kicsit megvariálom. A tésztát fokhagymás tejföllel lekenem és felaprított sonkát és lila hagymát szórok rá :)
VálaszTörlés