Hozzávalók:
fél csomag (25 dkg) lencse
1 fej vöröshagyma
arasznyi póréhagyma
3 evőkanál étolaj
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 késhegynyi koriander
2 babérlevél
só, bors
A kiválogatott, alaposan megmosott lencsét egy éjszakára áztassuk
be annyi vízbe, amennyi ellepi (kb 1 liter). Másnap szűrjük le és az áztatóvizet tegyük félre. Pár evőkanálnyi felforrósított
olajban pároljunk üvegesre 1 fej apróra vágott vörös hagymát és 1 kisebb, felkarikázott póréhagymát. Adjunk
hozzá még zúzott fokhagymát, a só kivételével a fűszereket és végül a lencsét. Csak rövid ideig
pároljuk tovább, majd engedjük fel az áztatóvízzel. Ha túl sűrű lenne,
öntsünk hozzá még vizet. Most tegyünk bele sót és kis lángon főzzük puhára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése