Hozzávalók
40 dkg főtt krumpli
fél kocka friss élesztő
1 tojás
kb. 30 dkg liszt
só
olaj a sütéshez
A krumplikat főzzük meg héjában. Tisztítsuk meg, hagyjuk langyosra hűlni, majd törjük össze (krumplinyomóval a legjobb).
Morzsoljuk bele az élesztőt, adjuk hozzá a sóval felvert tojást és annyi lisztet, amennyit felvesz.
Gyúrjuk össze a tésztát, majd hagyjuk kelni minimum 1 órán keresztül.
Lisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk ki tésztát kb. 2 cm vastagra, szúrjuk ki pogácsaszaggatóval és hagyjuk kelni még 30 percet. Utána forró olajban süssük a fánkok mindkét oldalát pirosra.
Sósan és édesen egyaránt finom.
Tehetünk a tésztájába apróra vagdalt kolbászt is :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése