Hozzávalók:
1 kg pulyka mell vagy felső comb filé
1 nagy doboz ananász konzerv
fél l tej vagy joghurt
5 gerezd fokhagyma
2 tojás
25 dkg sajt
só, bors, fűszerek
liszt
olaj
A pulykahúst vékony szeletekre vágjuk. A tejet összekeverjük a belenyomott fokhagymával és kevés őrölt borssal. A húst ebbe a pácba tesszük (hűtőbe) egy éjszakára, de legalább pár órára.
Másnap a tejtől lecsöpögtetett hús szeleteket egy kevés olajon (az ananász levét aláöntve) átsütjük/pároljuk. Ha félig puha, egy magasabb falú sütőtálba rakjuk, a tetejére elosztjuk az ananászt. A fokhagymás tejet kikeverjük 4-5 evőkanál liszttel. Hozzáöntjük a sütés után visszamaradt szaftot és 2 felvert tojást, valamint 10 dkg reszelt sajtot. Jól elkeverjük. Ezzel a keverékkel leöntjük az ananászos húst és előmelegített sütőben, 180 fokon kb 20 percig sütjük, majd a maradék sajtot is ráreszelve még addig sütjük hogy a sajtkéreg szép piros legyen rajta. Kukoricás rizzsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése