2012/08/29
Villámgyors csalamádé
Hozzávalók:
1,5 kg fejes káposzta
1,5 kg paprika (ha színes-vegyes, az a legjobb)
1 kg uborka (csak a hagyományos, rövid magyar a jó, a kígyóuborka nem !)
0,5 kg vöröshagyma
25 dkg kristálycukor
3 dl 20%-os ecet
1 kávéskanál borkénpor
1 kávéskanál szalicil vagy nátrium benzoát
2-3 evőkanál só
Elkészítése:
az alapanyagokat alaposan megmossuk, szükség szerint vékonyra felszeleteljük, lereszeljük, feldaraboljuk, jól összekeverjük. Tisztára mosott, száraz üvegekbe rakjuk, kicsit lenyomkodjuk és lezárjuk.
Akár már másnap fogyasztható, de pár hét érlelés csak jót tesz neki. A borkéntől a savanyúság nem barnul meg, húsa kemény és ropogós marad.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése