Oldalak

2012/08/29

Villámgyors csalamádé


Hozzávalók:
1,5 kg fejes káposzta
1,5 kg paprika (ha színes-vegyes, az a legjobb)
1 kg uborka (csak a hagyományos, rövid magyar a jó, a kígyóuborka nem !)
0,5 kg vöröshagyma
25 dkg kristálycukor
3 dl 20%-os ecet
1 kávéskanál borkénpor
1 kávéskanál szalicil vagy nátrium benzoát
2-3 evőkanál só

Elkészítése:
az alapanyagokat alaposan megmossuk, szükség szerint vékonyra felszeleteljük, lereszeljük, feldaraboljuk, jól összekeverjük. Tisztára mosott, száraz üvegekbe rakjuk, kicsit lenyomkodjuk és lezárjuk.
Akár már másnap fogyasztható, de pár hét érlelés csak jót tesz neki. A borkéntől a savanyúság nem barnul meg, húsa kemény és ropogós marad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése