2012/07/09

Olivás cukkinisaláta

Hozzávalók:
1 kis fej hagyma
2 vékonyka cukkini
20 dkg zöld ceruzabab
1 doboz kukoricakonzerv
2 db vastaghúsú pirospaprika
1 üveg gombakonzerv
1 tasak zöld/fekete olivabogyó
vaj/margarin
só, bors

A megtisztított, apróra vágott hagymát vajon megfonnyasztjuk.
A cukkinit megmossuk, héjastól vékonyra felkarikázzuk (recés szeletelővel mutatósabb). A paprikát falatnyi darabokra vágjuk és a cukkinivel meg a leszűrt gombával a hagymás vajon megpirítjuk.
A babot megtisztítjuk, feldaraboljuk és kevés sós vízben félig megpároljuk, majd a leszűrt kukoricával és a feldarabolt olivabogyókkal a cukkinihez adjuk. Sózzuk, borsozzuk és készre pároljuk.
Bármilyen sült/rántott húshoz önállóan is finom köret.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése