Hozzávalók:
fél kg (illetve egy csomag mirelit) friss fejtettbab
2 szál petrezselyem gyökér
3 szál sárgarépa
1-1 kis fej zeller és karalábé
3-4 szem krumpli
egy kis csokor zellerzöld
fél szál füstölt kolbász
1 fej hagyma
só, szemes bors, köménymag
2-3 gerezd fokhagyma
édesnemes töröttpaprika
babérlevél
étolaj
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, felkockázzuk. A kolbászt felkarikázzuk. A babot és a zöldségeket annyi vízben amennyi ellepi, feltesszük főni. Megsózzuk, a babérlevelet, szemes borsot, köménymagot és zeller zöldet is hozzáadjuk és főzzük. Közben a vörös és fokhagymát apróra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk és kevés olajon együtt megpirítjuk. Meghintjük pirospaprikával, elkeverjük és felöntjük kb 3 dl hideg vízzel majd felforraljuk. Amikor a zöldségek már megpuhultak, hozzá keverjük a kolbászos-hagymás rántást és összeforraljuk.Ízlés szerint tejföllel tálaljuk.
Hú,ez is fincsi:holnapra megvan az ebéd,egy tál pogi kell még mellé :)
VálaszTörlésKedves HELENA, örülök hogy ötletet adhattam :)
VálaszTörlésJó sütést-főzést és jó étvágyat kívánok!
Ági :)