2012/01/02

Rakott bejgli

A Karácsonyról kimaradt száraz bejgliből remek desszert készíthető

1.Rakott bejgli

Hozzávalók:
Maradék mákos és diós bejgli, valamilyen pikáns ízű lekvár, magozott meggybefőtt, cukrozott darált dió, vaníliás cukorral/aromával ízesített tej,  vaj vagy margarin

Elkészítés:
A bejgliket felszeleteljük. Egy tepsit vajjal kikenünk. A mákos bejgli szeleteket belerakjuk és megkenjük a lekvárral, kirakjuk meggybefőttel, amire rárakjuk a diós bejgli szeleteket. Megöntözzük vanília ízű cukros tejjel, tetejét megszórjuk a cukrozott dióval.
Sütőben átforrósítjuk, ha mód van rá, grillfokozaton kicsit rápirítjuk a tetejét. Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése