2012/01/02

Papagáj szelet

Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 cs. sütőpor
1 cs. puncspuding
1 cs. vaníliás puding
4 tojás
30 dkg cukor
25 dkg margarin
2 dl tejföl
2 ek. kakaó

Elkészítése:
A tojásokat összekeverem a cukorral és az olvasztott margarinnal. Apránként hozzáadom a tejfölt és a sütőporral elkevert lisztet. A masszát 3 felé veszem, az elsőhöz hozzákeverem a vaníliás pudingport (ebbe lehet belereszelni egy kis citromhéjat és hozzáadni pár csepp vanília aromát). A második adaghoz hozzákeverem a kakaót, a harmadikhoz pedig a puncspudingot (ebbe az adagba ízesítésnek önthetünk egy pici rumot vagy pár csepp rum aromát is). 2 őzgerincformát kibélelek sütőpapírral, majd így rétegezem a keverékeket: alulra a vaníliás, középre a kakakós, felülre pedig a puncsos réteg kerül.Elsimítom és előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 30 percig sütöm. Ha kihűlt, kiborítom és a külsejét csokimázzal bevonom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése