2012/01/10

Padlizsánkrém

Hozzávalók 4 személyre:
2 hosszúkás, vékony padlizsán (kb. 50 dkg), 1 nagy fej vöröshagyma, fél dl olaj, 3 gerezd fokhagyma, citromlé, só és őrölt fekete bors ízlés szerint.

Elkészítés:
a padlizsánokat megmosom, héjastul karikákra vágom, és mindkét oldalát megsózva, 20 percig hagyom állni, hogy a keserű levét kiengedje. Közben a hagymát megtisztítom és kockákra vágom. A padlizsán levét leszűröm, és a szeleteket le is öblítem. Ha lecsöpögött,  felkockázom. A felforrósított olajon aranysárgára fonnyasztom a vöröshagymát, majd hozzáadom a padlizsánt. Megsózom, megborsozom. Fedő alatt, gyakori keverés közben puhára párolom. Turmixgépbe teszem, kevés citromlevet facsarok rá, beleszórom a zúzott fokhagymát, és pépesre töröm. Ha már teljesen kihűlt, megkóstolom, és ha szükséges, még kevés sóval, borssal ízesítem. Zárható üvegben, hűtőszekrényben sokáig eláll. Pirított kenyérszeletekre kenve előételnek vagy vacsorára nagyon finom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése