Hozzávalók: 
20 dkg liszt 
10 dkg darált dió 
35 dkg porcukor 
1 cs sütőpor 
4 tojás 
10 evőkanál víz 
4,5 dl tej 
2 cs vaníliás pudingpor 
28 dkg margarin 
20 dkg cukor 
2 dkg kakaópor 
Elkészítés: 
4 tojás fehérjét kemény habbá verjük. A 4 tojás sárgáját kikeverjük 10 evőkanál vízzel és 30 dkg cukorral. Ehhez  felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a darált diót majd a  tojásfehérjéket . 
Kikent, lisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Ha kihűlt, ketté vágjuk és az alábbi krémmel megtöltjük:
A krém elkészítése:
4 dl tejjel felfőzzük a pudingporokat. A 20 dkg margarint a 20 dkg cukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük, majd a kihűlt pudinggal alaposan kikeverjük. 
Máz 
8 dkg vajat 5 dkg cukorral, 2 dkg kakaóporral és fél deci tejjel kiforralunk  .
A krémmel megtöltött sütemény tetejére kenjük.
Tálalásnál ízlés szerint még porcukorral is megszórhatjuk a süti tetejét.

Én másképp készítem! A tetejére teszem a krémet. A 2.5 dl telben 2 evőkanál lisztet megfőzök. Ha kihüllt, porcukor, vaj, vaníliás cukor, 1 tojás sárgája, 5 dkg dió, rum ízlés szerint, ezeket hozzáadom, összezavarodott, a tetejére simítom és rá a csokimáz,.
VálaszTörlésKedves névtelen! Nekem a fent leírt receptem van meg Mártika szeletként, de a másik változat is biztosan finom.
VálaszTörlés