Oldalak

2012/01/08

Mártika szelet

Hozzávalók:

20 dkg liszt
10 dkg darált dió
35 dkg porcukor
1 cs sütőpor
4 tojás
10 evőkanál víz
4,5 dl tej
2 cs vaníliás pudingpor
28 dkg margarin
20 dkg cukor
2 dkg kakaópor

Elkészítés:

4 tojás fehérjét kemény habbá verjük. A 4 tojás sárgáját kikeverjük 10 evőkanál vízzel és 30 dkg cukorral. Ehhez felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a darált diót majd a tojásfehérjéket .
Kikent, lisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Ha kihűlt, ketté vágjuk és az alábbi krémmel megtöltjük:

A krém elkészítése:

4 dl tejjel felfőzzük a pudingporokat. A 20 dkg margarint a 20 dkg cukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük, majd a kihűlt pudinggal alaposan kikeverjük.

Máz
8 dkg vajat 5 dkg cukorral, 2 dkg kakaóporral és fél deci tejjel kiforralunk .
A krémmel megtöltött sütemény tetejére kenjük.
Tálalásnál ízlés szerint még porcukorral is megszórhatjuk a süti tetejét.

2 megjegyzés:

  1. Én másképp készítem! A tetejére teszem a krémet. A 2.5 dl telben 2 evőkanál lisztet megfőzök. Ha kihüllt, porcukor, vaj, vaníliás cukor, 1 tojás sárgája, 5 dkg dió, rum ízlés szerint, ezeket hozzáadom, összezavarodott, a tetejére simítom és rá a csokimáz,.

    VálaszTörlés
  2. Kedves névtelen! Nekem a fent leírt receptem van meg Mártika szeletként, de a másik változat is biztosan finom.

    VálaszTörlés