Hozzávalók: 1 kg karfiol, 1 közepes fej vöröshagyma, étolaj, ételízesítő, 3 gerezd fokhagyma, csipetnyi őrölt köménymag, pirospaprika, só.
A  vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük, meghintjük pirospaprikával. Kevés vizet öntünk rá. A megmosott,  megtisztított karfiolt rózsáira szedjük. Rátesszük a hagymás alapra és annyi  vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje. Köménymaggal és  sóval, vegetával ízesítjük. Nem kell teljesen puhára főzni a karfiolt, jobb ízű, ha  egy picit ress. Mielőtt kész, belenyomjuk a fokhagymát, még egyszer  összeforraljuk, és levesszük a tűzről. Ízlés szerint főtt tésztával  tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése