2011/12/13

Karácsonyi narancsos linzer

Hozzávalók:
40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 csomag sütőpor, 20 dkg porcukor, fél citrom reszelt héja, 2 narancs reszelt héja és leve, töltéshez narancslekvár

Elkészítés:
A lisztbe keverjük a sütőport, elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzátesszük a porcukrot, a citrom- és narancshéjat, összekeverjük, majd a narancsok levével tésztává gyúrjuk. 1 órát hűtőben pihentetjük, majd két részre osztva a gyúrótáblán 3 mm vastagra kinyújtjuk. Egyik felét lyukas, a másikat tömött virágformával szúrjuk ki. Sütés után a narancslekvárral 1 teli és 1 lyukas formát összeragasztunk. Frissen még kemény, de másnapra megpuhul.Nagyon finom és dobozban sokáig eltartható, érdemes Karácsony előtt már hamarabb elkészíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése