2011/11/25

Tejszínes-gombás pulykaszelet


Hozzávalók:
fél kg csirke vagy pulykamell
25 dkg gomba felszeletelve vagy 1 üveg gomba konzerv
1-2 dl tejszín 

(joghurttal, kefírrel, tejföllel nyugodtan helyettesíthető)
1 nagy ek.liszt
1-2 dl víz
fűszerek ízlés szerint
20 dkg reszelt sajt

A húst kicsi, vékony szeletkékre vágjuk és egy margarinnal vagy olajjal kikent tálban a szeletelt gombával összeforgatjuk. A tejszínt 1 jó ek. liszttel csomómentesen elkeverjük, fűszerezzük (vegeta vagy szárnyas fűszer) kevés vízzel hígítjuk. A kész mártást a tálban levő gombás húsra öntjük. Lefedve, előmelegített sütőben kb fél óráig sütjük, majd a fedőt levéve reszelt sajtot szórunk a tetejére és rápirítjuk. 
Rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése