2011/11/15

Ostoros rétes

Hozzávalók:
Tészta:
4 dl tej
5 dkg élesztő
2 kávéskanál cukor
3 tojás sárgája
kb 60 dkg liszt
Krém:
25 dkg margarin
25-30 dkg cukor
5 dkg kakaó

Elkészítés:
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.hozzáadjuk a 3 tojássárgáját és a liszthez öntjük.Közepesen lágy tésztát dagasztunk belőle és a másfélszeresére kelesztjük.
Közben kikeverjük a margarint a cukorral és a kakaóval.
A tésztát deszkára borítjuk és hat részre osztjuk.
Egyenként ki kell sodorni,megkenni a krémmel és feltekerni.
Ha már három készen van összefonjuk és így a másik hármat is.
Kivajazott tepsibe tesszük és erős tűznél sütjük amíg piros nem lesz.Mielőtt teljesen megsülne megkenjük a tetejét cukros vízzel (ettől lesz fényes) és még öt percre visszatesszük a sütőbe.

Lehet hogy elsőre kicsit macerásnak tűnik de érdemes kipróbálni mert nagyon finom.

Jó étvágyat kívánok !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése