2011/11/15

Gombás pulykaragu

Hozzávalók:
1 kg pulyka apróhús felkockázva
fél kg gomba (vagy 2 doboz gombakonzerv)
1 tyúkhúsleves kocka
2 evőkanál liszt
1 pohár kefír vagy tejföl
só, bors, csipet fokhagyma
olaj

A kockára vágott húst pár evőkanál olajon megkapatjuk, hogy kicsit kifehéredjen, majd a tisztított, felszeletelt gombával együtt pároljuk kicsit. Felöntjük kb. fél liter vízzel, belemorzsoljuk a húsleves kockát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (kevés fokhagyma sem árt neki) és puhára főzzük. Mielőtt kész, a kefírt elhabarjuk a liszttel és a raguhoz öntjük, összeforraljuk.
Köretként tészta vagy rizs illik hozzá és tálaláskor meglocsolhatjuk pár kanál tejföllel.
Jó étvágyat kívánok !



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése