Hozzávalók:
Tészta:
40 dkg finomliszt
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 tojás
1 tasak sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
szükség szerint 2-3 kanál tejföl
Krém:
2 tasak vaníliás pudingpor
6 evőkanál cukor
6 dl tej
4 dl tejföl
4 tojásfehérje
kb 40 dkg szilva és meggy vegyesen (vagy bármilyen más gyümölcs )
Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrom. Egyharmad részt levágom, folpackba csomagolva fagyasztóba teszem, a megmaradt nagyobb tésztát pedig hűtőbe.
A tojásfehérjét kemény habbá verem. A budingot a cukorral és a tejjel felfőzöm, majd még forrón hozzákeverem a felvert tojásfehérjét. Kicsit lehűtöm és hozzákeverem a tejfölt is. Végül belekeverem az apróra vágott szilvát és meggyet is. Kiveszem a hűtőből a nagyobb tésztát.
Egy közepes méretű (30×25 cm) tepsit sütőpapírral kibélelek. Kinyújtom a tésztát, belerakom a tepsibe, villával megszurkálom, ráöntöm a krémet, elsimítottam, majd a fagyasztóból kiveszem a félretett tésztát és ráreszelem a krémre. 180 fokon kb. 35-40 percig sütöm. Tűpróba fontos sütés közben, mert lehet hogy 40 perc sütés kevés. Ha megsűlt, kihűtöm, majd hűtőszekrénybe vagy hűvös helyre teszem, akár egy éjszakára, mert úgy lehet majd szépen szeletelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése