2024/12/31

Lencsefőzelék (szilveszteri)

A lencsét előző este átválogatjuk és beáztatjuk. Másnap leöntjük róla a vizet, majd bőséges, tiszta vízben feltesszük főni. A forrástól számított 5 perc után leöntjük róla a főzőlevet és forró vízzel felöntve, sóval és babérlevéllel puhára főzzük (kb15 perc). Közben elkészítjük a rántást: olajon/zsíron finomra vágott vöröshagymát pirítunk, hozzáadunk pár gerezd szintén nagyon apróra vágott fokhagymát, majd liszttel megszórjuk, addig pirítjuk, míg a liszt is zsemleszínű lesz. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, felengedjük kevés hideg vízzel és pár kanál tejföllel csomómentesre keverjük, és berántjuk vele a kész lencsefőzeléket. Még 5 percet forraljuk kevergetés mellett, közben ízlés szerint mustárral, cukorral és ecettel ízesítjük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése