2024/12/05

Gyümölcsös túrós / áfonyás-meggyes túrós

Az eredeti recept: a tésztához kell 2 bögre liszt, 1 sütőpor, 4 tojás, 50 dkg túró, 1 bögre kr. cukor, vaníliás cukor, fél bögre olaj, egy bögre joghurt, vagy kefír, kezeletlen citrom reszelt héja. A tojásokat jó habosra kikeverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a joghurtot, olajat,  túrót (nem törtem át), citromhéjat majd a sütőporral elkevert lisztet. (Én feleztem a mennyiséget, fél adagot sütöttem) Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és ízlés szerint gyümölccsel megszórjuk. Magozott meggy, vagy áfonya nagyon passzol hozzá. Én még csoki pasztillával is feltúrbóztam. 170 fokon kb.  40 perc alatt készre sütjük (gáz 4-5 fokozaton sült nálam) 

Én 1 bögre joghurt helyett fél nagy pohár tejfölt és egy kis pohár grepfruit-maracuja joghurtot tettem a tésztába. Meggy egy maréknyi, áfonya kb 15 dkg. Finom, de elég vastag lett, nehezen sült át (40 perc kevés volt) a közepes (25x35cm) tepsiben, legközelebb inkább nagyobb tepsi kell ekkora adaghoz.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése