Találtam pár régi receptet anyutól.
Habos almás:
40 dkg liszt, 2 tojás sárgája, 10 dkg cukor, 5 dkg zsír, 1 dl tejföl, 2 dlg élesztő, negyed csomag sütőpor
A zsírt, élesztőt összemorzsoljuk a liszttel. A tojás sárgáját, cukrot, tejfölt habosra keverjük. Összegyúrjuk, kinyújtva kikent tepsibe tesszük. 75 dkg almát meghámozunk, lereszeljük, jól kinyomjuk a levét. Cukorral, fahéjjal, egy kanál prézlivel vagy liszttel összekeverjük, egyenletesen rárakjuk a tésztára. Alsó lángon sütjük. A kettő tojás fehérjéből 3 deka cukorral kemény habot verünk, utána gőz fölött megfőzzük és az (kihűlt) alma tetejére rakjuk, símítjuk. Visszatesszük a sütőbe, még zsemleszínűre nem pirul. Hidegen szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése