2024/10/15

Dubarry szelet

Hozzávalók:

8-10 szelet karaj

2 kisebb fakanálnyi zsír (vagy 4 evőkanál olaj)

1 fej karfiol/brokkoli


A besamelhez:

7 dkg vaj

6 dkg liszt

kb fél l tej

15 dkg reszelt sajt

reszelt szerecsendió

bors


A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd  kevés, forró zsiradékon hirtelen kisütjük, kiszedjük és félre tesszük.

A rózsákra szedett karfiolt és brokkolit enyhén sós vízben  kb. 10 percig előfőzzük. 

A besamel mártáshoz a hússütésből visszamaradt zsíradékhoz hozzáadunk egy darabka (5 dkg) vajat, felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet, világosra pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, vékony sugárban felöntjük a tejjel, simára keverjük. 2 percig forraljuk, beleteszünk 5 dkg sajtot, 1 csipet sót, és a szerecsendiót. 

Egy hőálló tálat kikenünk vajjal, egymás mellé belerakjuk a hússzeleteket, majd ráhalmozzuk a karfiolt és a brokkolit, és az egészet leöntjük a besamellel. Rászórjuk a maradék reszelt sajtot.

200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Karfiollal és brokkolival vegyesen készítettem. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése