"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2024/05/28

Tejszínes sonkás rakott csirkemell

Hozzávalók egy kb 25*30 cm-es tepsihez:

Hozzávalók 

kb 1,5 kg csirke (belső) mellfilé

3 kis doboz (vagy egy nagy) főzőtejszín vagy tejföl

2 tojás 

1 púpos ek liszt

2 csomag szeletelt bacon szalonna

kb 30 dkg reszelt sajt 

só, bors, fokhagyma vagy szerecsendió ízlés szerint

étolaj

6-8 szelet csemege sonka

A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk és borsozzuk, majd kevés olajon mindkét oldalára kérget sütünk. A tejszínben/tejfölben elkeverjük a tojást és a lisztet, majd ízlés szerint adunk hozzá sót, borsot és fokhagymát vagy szerecsendiót.

A tepsit kiolajozzuk egy picit, az aljára bacon szeleteket teszünk, majd megöntözzük egy kis tejszínes keverékkel, kirakjuk a hús szeletekkel, kevés tejszínt locsolunk rá és megszórjuk egy kis reszelt sajttal. Rátesszük a sonka szeleteket, megint egy kis tejszín és sajt, majd beborítjuk a bacon szeletekkel. rálocsoljuk a maradék tejszít, megszórjuk bőven reszelt sajttal és 190 fokon, alufóliával lefedve kb 30 percig sütjük, majd a fóliát levéve újabb 10 percig vagy, amíg a sajt rá nem pirul. Kihűlve szeleteljük. Tejszín helyett nyugodtan lehet tejfölt használni, ugyanolyan finom lesz az ételünk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése