2024/04/08

Góbé rostélyos

Hozzávalók:

80 dkg rostélyos

50 dkg savanyú káposzta

50 dkg burgonya

10 dkg vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 dl tejföl

6 dkg zsír

10 dkg füstölt szalonna

1 kiskanál pirospaprika

só, törött bors

A rostélyos vagy hátszín szeleteket kicsit kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk és forró zsírban mindkét oldalon rozsda vörösre sütjük. A hagymát karikára vágjuk, kevés zsíron megpároljuk, rátesszük a savanyú káposztát és megpirítjuk. Tűzálló tál aljára terítjük, rátesszük a hússzeleteket. A hússzeletekre terítjük a karikába vágott főtt burgonyát, melyet leöntünk pecsenye-zsírral, melyben elkevertük a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Öntünk rá 2 dl vizet, 2 dl tejfölt, majd középmeleg sütőben egy óráig sütjük.

(A recept a régi TVN-yaskane blogomban volt.)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése