Hozzávalók:
80 dkg rostélyos
50 dkg savanyú káposzta
50 dkg burgonya
10 dkg vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
6 dkg zsír
10 dkg füstölt szalonna
1 kiskanál pirospaprika
só, törött bors
A rostélyos vagy hátszín szeleteket kicsit kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk és forró zsírban mindkét oldalon rozsda vörösre sütjük. A hagymát karikára vágjuk, kevés zsíron megpároljuk, rátesszük a savanyú káposztát és megpirítjuk. Tűzálló tál aljára terítjük, rátesszük a hússzeleteket. A hússzeletekre terítjük a karikába vágott főtt burgonyát, melyet leöntünk pecsenye-zsírral, melyben elkevertük a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Öntünk rá 2 dl vizet, 2 dl tejfölt, majd középmeleg sütőben egy óráig sütjük.
(A recept a régi TVN-yaskane blogomban volt.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése