Hozzávalók 4 személyre
50 dkg csíkozott pulyka tokányhús
45 dkg zöldborsó (friss, vagy 1 üveg konzerv vagy 1 tasak fagyasztott)
10 dkg füstölt szalonna
2 dkg liszt
2 kis pohár natur joghurt
1 kis fej vöröshagyma
5 dkg vaj
só
bors
petrezselyem zöld (elmaradhat)
A húst sózzuk, borsozzuk, majd a vajon megpirítjuk. A szalonnát apró kockákra vágva kiolvasztjuk, megpirítjuk benne a szintén apróra vágott vöröshagymát, hozzáöntjük a húshoz és kevés vízzel félpuhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a zöldborsót. Mikor a hús és a borsó is puha, ráöntjük a liszttel kikevert joghurtot és összeforraljuk. Ha szükséges, utána ízesítjük. Tálaláskor ízlés szerint megszórhatjuk egy kis petrezselyem zölddel. Tésztát adunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése