Hozzávalók egy 25x35 cm-es tepsihez:
A pudinghoz:
2 csomag epres pudingpor
6 evőkanál cukor
8 dl tej
A tésztához:
6 tojás
20 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 dl víz
1/2 dl olaj
15 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
1 tasak sütőpor
csipet só
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A tetejée:
3 nagy pohár tejföl
ízlés szerint 6-8 evőkanál porcukor
őrölt fahéj
Elkészítése:
Először a pudingot készítjük el a szokásos módon, majd folpackkal letakarva hűtjük addig, amíg elkészítjük a tésztát.
Az egész tojásokat a sóval elkezdjük kihabosítani, majd a cukrokat hozzáadva kb 10 perc alatt jól kihabosítjuk. Ekkorra kifehéredik a massza és a térfogata kb 3-szorosára nő.
Hozzáadjuk az olajat és a vizet, majd alaposan elkeverjük az egészet. Beleszitáljuk a liszteket és a sütőport, majd egy habverővel körkörös mozdulatokkal az egészet összedolgozzuk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A piskótamassza felét belesimítjuk a tepsibe, majd a maradékba beledolgozzuk a kakaóport. A barna tésztát a fehérre öntjük és egy fogpiszkálóval kissé átkeverjük, hogy márványos legyen..
Teáskanállal kis halmokat teszünk a tésztába a pudingból. Soknak tűnik ennyi puding, de kell bele. A tepsit betoljuk a sütőbe, majd 5 perc után visszavesszük a hőt 180 fokra és sütjük még kb 30 percet.
Közben a tejfölt kikeverjük a porcukorral, majd a még forró sütemény tetejére simítjuk. (pár percre visszarakhatjuk a sütőbe) Teljesen kihűtjük, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt szórhatunk a tetejére fahéjat.
Ez az eredeti recept, de most a tésztához a tojást nem választottam szét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése