Hozzávalók:
25-30 dkg túró
2 dkg puha vaj
1 kis pohár tejföl
1 teáskanál. só
1-2 teáskanál. pirospaprika
fél teásknál. őrölt kömény
ízlés szerint mustár
1 kis fej vöröshagyma
2-3 tojás
2-3 db paprika
A tojásokat keményre főzzük, kihűtjük, héjától megtisztítjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a túrót, a puha vajat, a tejfölt és a fűszereket, majd villával nyomkodva, keverve összedolgozzuk.
A paprikák "kalapját" levágjuk, eltávolítjuk a magházukat és az ereket. Kb 2/3-ig megtöltjük az elkészült körözöttel, majd 1-1 főttojást nyomunk beleúgy, hogy az kb a paprika közepébe kerüljön. A maradék körözöttet a tojásokra/paprikába nyomkodkuk, végül rátesszük a "kalapokat". Pár órára (vagy egy éjszakára) hűtőbe tesszük. Jól lehűtve szépen szeletelhető. Finom reggeli vagy vacsora étel. Hidegtálon sonkatekerccsel, lilahagyma karikával, pirosarannyal díszíthetjük. Többféle színű paprikával még mutatósabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése