Hozzávalók
1 l paradicsomlé
2 dl víz
3 evőkanál liszt
4 evőkanál (oliva)olaj
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
1 csipet só
ízlés szerint (3-4 evőkanál) cukor
ízlés szerint 1 szál zellerzöld vagy 1 mokkáskanál szárított oregánó
betűtészta
Az olajból és a lisztből világos rántást csinálunk. Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a pirospaprikát. Apránként felöntjük a paradicsomlével, közben kevergetjük. Hozzáöntjük a vizet, majd visszatesszük a tűzre. Belerakjuk a cukrot, a sót és a zellerzöldet vagy az oregánót. Ha felforrt, belefőzzük a betűtésztát. Tálalás előtt a zellerzöldet természetesen kivesszük belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése