Hozzávalók:
Tészta:
35 dkg sima liszt, 10 dkg kristálycukor, 12 dkg olvasztott margarin, 2 tojás, 2,5 dl tej, 1 csomag sütőpor, csipet só, 1 citrom reszelt héja
Máz: 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 5 dkg cukrozatlan kakaópor, 6 evőkanál tej
Elkészítése:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral , majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet, végül a többi hozzávalót is hozzákeverjük. Beleöntjük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15 – 20 perc alatt megsütjük. Sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!!! A megsült süteményt kiborítjuk egy tálcára, és rögtön egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk bele. Minél több lyukat csinálunk, annál több helyen lesz máz. Elkészítjük a mázat: a hozzávalókat egy edényben simára keverjük, majd összemelegítjük. Nem kell forralni, csak összemelegíteni! Ráöntjük a sütemény tetejére és hagyjuk, hogy belefolyjon a lyukakba is. Picit hagyjuk dermedni. A recept egy kis tepsire vonatkozik, ami kb 20×25-ös. link
Sarkady Katika néhai kedves barátnőm "emlék receptje"
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése