Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt, csipetnyi só, 3 tojás, 22 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 kis doboz ( 2,5 dl) tejszín, 1/2 tasak sütőpor,
a tepsi kikenéséhez margarin
a tetejére:
1 üveg magozott meggybefőtt (vagy 1 kis doboz ananász konzerv) 17 dkg kókuszreszelék, 22 dkg cukor, 2-3 evőkanál tej, 12 dkg vaj
Elkészítés:
a tésztához a tejszínt félkemény habbá verjük, közben beleszitáljuk a cukrokat, végül egyenként belekeverjük a tojásokat is. A lisztet összevegyítjük a sütőporral, pici sóval, majd a tejszínes krémbe szitáljuk. A tésztát margarinnal kikent tepsibe öntjük és elsimítjuk Előmelegített sütőben 175 fokon (gáz-tűzhelynél kb 3-as fokozat) elősütjük (kb 15 perc).
A kókuszreszeléket szárazon rózsaszínűre pirítjuk. A vajat egy kislábasban felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és pár kanál tejet. Felforraljuk, beleszórjuk a pirított kókuszreszeléket és összefőzzük. Az edényt levesszük a tűzről A magozott meggyet lecsöpögtetjük és apró darabokra vágjuk, majd a kókuszos krémbe keverjük. A kész krémet egyenletesen rákenjük az elősütött tésztára és ugyanazon a hőfokon további 15-20 percig sütjük. A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd rombusz alakúra szeletelve kínáljuk. Ananásszal egy más ízvilágú, de szintén nagyon finom sütemény lesz.
Ezt a receptet még jópár éve egy régi, kedves Újmosnicai (Erdély) barátnémtől, Erzsike-től kaptam, sajnos ő már nincs közöttünk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése