Hozzávalók
Piskóta:
6 tojás
6 evőkanál cukor
4 evőkanál finomliszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 késhegynyi sütőpor
1 csipet só
Krém:
1 tasak tejszínízű pudingpor
4 dl tej
2 csapott evőkanál cukor
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg vaj (vagy margarin)
10 dkg porcukor
1 teáskanál rum (ízlés szerint)
Töltelék:
25 dkg gesztenyemassza
Máz:
20 dkg étcsokoládé
1 teáskanál olaj
Elkészítés:
6 tojásból a gáztepsiben vékony kakaós piskótalapot sütünk. A sütőből kivéve egy porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk, eltávolítjuk róla a papírt, ezután óvatosan feltekerjük és rácsra téve hűlni hagyjuk.
Krém:
A pudingot felfőzzük a tejjel és 2 evőkanál cukorral, hidegre téve (néha megkeverjük) hűlni hagyjuk.
Közben a puha vajat habosra kavarjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a kiolvasztott (25 dkg) gesztenyemasszát és jól eldolgozzuk benne. Végül a kihűlt pudinggal (és ízlés szerint egy kevés rummal) csomómentesre keverjük.
Töltelék:
A másik csomag, szintén kiolvadt gesztenyemasszából egy vékony, hosszú, akkora rudat formázunk, mint amilyen hosszú a piskótartekercsünk.
A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a krémmel, a felénk eső szélére rakjuk a gesztenyerudat, majd feltekerjük és hűtőbe tesszük.
Gőz felet megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, majd bevonjuk vele a jól lehűlt roládot.
Fogyasztásig hűtőben tartjuk.
Nagyon jól fagyasztható, így már jóval ünnep előtt elkészíthető. Tálalás előtt pár órával vegyük ki a fagyasztóból és szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése