Hozzávalók:
Tészta: 60 dkg liszt, csipetnyi só, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 tasak vaníliás cukor, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 12 dkg méz, 10 dkg margarin , 0,5 dl tej, 16 dkg kristálycukor, fél citrom leve, 2 tojás
Krém: 20 dkg vaj25 dkg porcukor, fél liter tej, 5 evőkanál gríz , 2 tasak vaníliás cukor, csipetnyi só
50-60 dkg fejtett meggy
Elkészítés:
A tésztához a mézet a vajjal és a tejjel felforrósítom, majd gyors mozdulatokkal beledolgozom a cukorral és citromlével elhabart tojásokat. Hozzá adom a szódabikarbónával, vaníliás cukorral, fahéjjal és egy csipet sóval elkevert lisztet, fakanállal össze dolgozom (ragacsos lesz, de nem baj) és a keverő tálban hagyva, fél órára a hűtőbe teszem. A sütőt előmelegítem majd a tésztát 3 részre osztom. Két sütőpapír között, kb. fél cm vastagra kinyújtom tésztát, és 3 lapot sütök belőle. (Nem szabad túl vékonyra nyújtani, mert elázik a grízes-meggyes krémtől)
A tejben megfőzöm a darát, ha kihűlt, összekeverem az előre kikavart cukros vajjal.
A lapokat megkenem a grízes krémmel, majd kirakoma magozott, felezett meggyel. Befedem a második lappal, rá krém és megint egy sor meggy. A harmadik lap tetejére is teszek a grízes krémből és a maradék meggyel kirakom.. Kevés olvasztott csokival megcsurgatom. Egy éjszakára hűtőbe teszem hogy a mézes lapok megpuhuljanak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése