6 tojás
25 dkg cukor
25 dkg liszt
7 evőkanál olaj
1 csipetnyi só
A tojásfehérjékből csipetnyi sóval, kevés citromlével és a cukorral jó kemény habot verünk.A tojássárgákat az olajjel fehéredésig keverjük, majd kézzel a fehérje habba kavarjuk, apránként beleszitáljuk a sütőporos lisztet és lazán összeforgatjuk. Egy 26 centis tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük és beleöntjük a masszát a közepébe. Nem kell kikenni, kirázogatni a forma széléig! .Előmelegített sütőben először 10 percig 180 fokon, majd a hőt 160 fokra mérsékelve további 25-30 percig sütjük. Közben tilos a sütőt kinyitni! Ha kész, elzárjuk a sütőt, a sütőajtót résnyire megnyitjuk, kitámasztjuk egy fakanál nyelével és a sütőben hagyjuk kihűlni a piskótát. Ha kihűlt, óvatosan körbevágjuk a formát, a piskótát megfordítva egy tálcára borítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt, így a piskóta sima alja lesz majd a torta teteje. 3 lapba vágjuk és ízlés szerinti krémmel töltjük, díszítjük.Ha kakaós piskótát szeretnénk, vegyünk ki a lisztből 3 evőkanállal és helyette keverjünk el benne ugyanannyi jó minőségű kakaóport.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése