Lasagne: en ugy szoktam h 1 nagy fej voroshagymat elkezdek olivaolajon parolni ra 1 kb 20%os daralthus igy szaftosabb es nem szarad ki a hus. 5-6 gerezd fokhagyma so bors bazsalikom es igy parolom a hust. Fel liter paradicsomszosz en szoktam 1 uveg olyan paradicsomszoszt tenni bele amiben paradicsomdarabok vannak plusz 1 vagy 2 kis konzerv suritett paradicsom. Ha megpuhult a hus akkor mehetnek ra a paradicsomszoszok es ossze kell fozni, utanfuszerezni izles szerint so bors bazsalikom. A besamel 1 liter tej 10 dkg vaj so bors es szerecsendio (en imadom bele) es kb 10 dkg liszt. Az olvasztott vajhoz elkezdem adagolni a lisztet folyamatos kevergetes kozben utana le a tuzrol es szepen lassan adagolni hozza a tejet csomomentesre keverve. Amint rottyan egyet kesz is. Nekem ennyi adag hushoz nem szokott eleg lenni fel kg teszta ( kb 3/4 kg kell hozza). Ha minden kesz akkor rakok egy kis szoszt es besamellt a tepsi aljara es johet a retegezes. A tetejere annyi sajt amennyi belefér. letakarva kb 1 ora sutes 180 fokon majd ra kell piritani a tetejere
Ja nagyon fontos
En szoktam a husba rakni aprora vagott repar is kb 2t
Picire vagom es a hus ha mar picit bebarnult mehet hozza hogy parolodjon az is
Nagyo finom izt ad neki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése