2020/05/20

Göngyölt linzer

Hasonlít a macskaszemhez, de nem meggyel, hanem meggylekvárral készül.

Hozzávalók:

Tészta:
40 dkg liszt
15 dkg zsír
fél tasak sütőpor
5 dkg porcukor
4 tojássárgája
2 dl tejföl
csipet só

Töltelék:
meggy lekvár
4 tojásfehérje
4 evőkanál porcukor
1 tasak vaníliás cukor
10 dkg darált dió
10 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A lisztbe elvegyítjük a sütőport majd elmorzsoljuk a zsírral. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt és a sót. Összegyúrjuk és 2 vagy 3 részre osztjuk a tésztát. Sütőpapíron  téglalappá nyújtjuk. Megkenjük őket jó bőven meggylekvárral, majd két oldalról feltekerjük úgy, hogy középen maradjon ki pár cm üres rész. Sütőpapirostól átemeljük a tepsibe és eligazítjuk őket. A tojások fehérjét a porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük és ketté osztjuk. Az egyik felébe a diót a másikba a kókuszreszeléket keverjük. A töltelékeket elosztjuk a tészták üresen hagyott középső részén. Előmelegített sütőben, 170 fokon aranysárgára sütjük. Vigyázzunk, ne süljön túl! Langyosra hűlve szeleteljük és porcukorral meghintve kínáljuk.

Ha megsültek, ízlés szerint még csoki mázzal is leönthetjük a közepüket.
Csokimáz: 2 evőkanál kakaópor, 6 evőkanál porcukor, 1 evőkanál étolaj, 5 evőkanál víz, 10 dkg vaj vagy Rama margarin
- ezeket egy kisebb lábasban állandóan kevergetve összeolvasztjuk.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése