2020/04/24
Tepsiben sült rántotthús
A "vastagabb" húsokat (karaj, tarja, filézett csirkecomb, esetleg a pulykamell) klopfolás után beáztatjuk fokhagymás tejbe minimum 1-2 órára, de még jobb, ha egész éjszakára, így biztosan jó puha lesz. A csirkemellet nem szükséges tejbe áztatni, mert hamar megpuhul.
Miután kivettük a tejből a hússzeleteket, lecsöpögtetjük, sózzuk és a szokásos módon bepanírozzuk (liszt-tojás-zsemlemorzsa).
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe kevés olajat öntünk, a bepanírozott hússzeleteket rásorakoztatjuk és a felületüket is megkenjük olajjal.
180-200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Félidőben (10-15 perc) 1x megfordítjuk.
Ha nem áztatjuk tejbe a hússzeleteket, akkor a sütést először alufólia alatt végezzük, azt csak akkor vegyük le, amikor átfordítjuk a szeleteket. A sütési idő így nőhet.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése