60 dkg tisztított és kockára vágott sütőtök
1 jó nagy (kb 20 dkg) burgonya szintén kockára vágva
1 kisebb fej vöröshagyma
oliva olaj
1/2 húsleveskocka
ízlés szerint cukor, só, őrölt fehérbors, szerecsendió
1 kis doboz főzőtejszín
Egy fazékban az olajon kevés cukorral megdinsztelem a tököt és az apróra vágott hagymát. Hozzáadom a krumplit, felöntöm annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Beleteszem a húsleves kockát, adok hozzá még ízlés szerint cukrot, őrölt fehérborsot, csipetnyi reszelt szerecsendiót és az egészet puhára főzöm. Leveszem a tűzről, botmixerrel pürésítem, majd hozzáadom a tejszínt, szükség szerint utána ízesítem és összeforralom. Levesgyönggyel tálalom, de finom hozzá a reszelt füstöltsajt, pirított kalács, bacon chips, pirított tökmag stb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése