Hozzávalók:
2 pohár joghurt
3 pohár liszt
1 tasak sütőpor
1 pohár olaj
2 pohár cukor
1 tasak vaníliás cukor
5 tojás
csipetnyi só
1 kisebb narancs vagy citrom leve és reszelt héja
45-50 dkg gyümölcs
A tojásokat a cukrokkal és a narancs levével, héjával habosra keverem. Beleöntöm a joghurtot és az olajat, tovább keverem, végül bele forgatom a sütőporral és csipetnyi sóval elkevert lisztet. Még egy kicsit keverem, majd a masszát nagyobb méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm. Tetejét megszórom (szükség szerint összeaprított) gyümölccsel (fagyasztott piros bogyósat használtam). Előmelegített sütőben, 170-180 fokon tűpróbáig sütöm. Szeletelés után porcukorral meghintve kínálom (a fele adagra most málnás tápiókás pudingot tettem).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése