2020/01/20

Balatoni palacsinta

Hozzávalók (kb. 40 db palacsintához!): 0,5 k liszt,3 egész tojás,fél evőkanál só,1 liter jéghideg víz!
A lisztet a tojásokkal, a sóval és annyi vízzel,hogy könnyedén el lehessen dolgozni, egy habverővel simára keverjük, majd ehhez adagoljuk a vizet úgy, hogy közben folyamatosan keverjük. Jót tesz neki, ha egy órát állni hagyjuk. Sokan tesznek a palacsintába olajat ( én is) , ami azért nemszerencsés, mert ha túl meleg a palacsinta sütő, attól nagyon lyukacsos lesz a tészta."Ez a vékony,rugalmas tészta,amit a Balatonnál annyian  szeretnek,csak a vízzel érhető el!"
"Igazán vékony palacsintát csak jó meleg, de nem tűzforró serpenyőben tudunk sütni, és minden palacsintánál érdemes picik olajat kenni a serpenyőbe, úgy lesz szép rózsás a palacsinta!"
Ilia Lászlóné osztotta meg a 70-es évek alatt kikísérletezett receptrúra titkát!
recept innen
(Én szódavízzel és csak egy teáskanál sóval készítettem)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése